Azonnali elérhetőség

SZÉKESFEHÉRVÁR
tel.: 22 / 501-044
e-mail: info@ablakunk.hu
BUDAPEST
tel.: 1 / 226-4263
e-mail: budapest@ablakunk.hu

Szekcionált garázskapu

Árajánlatkérés online

Leírás

Szekcionált garázskapuk fõbb jellemzői:

Az általunk gyártott és forgalmazott kapuk és automatikák a 0402-CPD-402241 EN 13241-1:2003 CE minőségi előírásoknak és normáknak felelnek meg. Típusa: Eurodoor zárt felületű szekcionált garázskapu. A kapulap 40 mm vastag PU habszigetelésű, dupla héjú, hőhíd mentes. Felületkezelés: Pórszórásos beégetett festésű kapulapok. A lakossági fehér garázskapuk színe: RAL9010, az ipari kapuké pedig RAL9002.

A panelek szendvics szerkezetű acél panelekből – két, egyenként 0,5 mm vastag acéllemez között 40 mm-es poliuretán hőszigeteléssel készülnek. Az alkalmazott poliuretán freonmentes, nem tartalmaz ózonkárosító anyagokat.  A garázskapu panelek hőszigetelő képessége 0,5 Wm2/K°.
A panelek kiváló mechanikai tulajdonságaikat, természetes fizikai és kémiai közegben
-30°C és +100°C között garantáltan megtartják.

A panelek légzárása:

A panelek között speciális, zárt cellás szivacs tömítés található. Kiválóan ellenáll a nedvességnek, párának, parazitáknak, és jól elzárja a por útját.

A panelek mechanikai erősítése:

A jó rögzíthetőség érdekében a paneleken belül acélbetét van. A 35×1 mm-es betét a panel teljes hosszában megtalálható. Külső profil-acél merevítést (strut) a 4,7 m-nél szélesebb kapuk esetén kell alkalmazni.

A panelek felületkezelése:

A galvanizált alaplemez két rétegben festett. Az első réteg 5 mm vastag alapozó, a második réteg 20 mm vastag poliészter fedőfesték. A gyári alapszín RAL 9010 (fehér). Az alapszíntől eltérően a RAL színskála szerint bármilyen szín rendelhető. További választéknövelés érdekében kapható még fautánzatú (sötét tölgy és dió) fóliával is. Ez utóbbi csak vízszintesen bordás kivitelben!

A panelek mintázata:

Kazettás és vízszintesen bordás, felületén faerezetes dombornyomással.
A garázsajtók árát a mintázat nem befolyásolja (kivétel az aranytölgy és a dió).

Sínszerkezet:

A garázskapu függőleges vezetősínje 2″-os (50,8 mm) széles "C” profil, 1,5 mm vastag galvanizált acél, teljes hosszában szögvas erősítéssel. A szögvas és a vezetősín hidegen sajtolt eljárással előszerelt. A vízszintes vezetősín duplasínes kialakítású ("alacsony vasalat”), szintén hidegen sajtolva előszerelt.

A réselzáró tömítés:

Kemény PVC profilra hegesztett flexibilis gumitömítés. A PVC profil rápattintható a függőleges sínszerkezetre. Felső tömítésként használva külön acélprofilra (garázsajtó tartozéka) rögzíthető.

A torziós rugók:

Csavart acélrugó, felületén galvanizált kivitelben. Minden garázskapuhoz számítógépes méretezéssel gyártva (DIN 17223 szabvány szerint). Az egyedi méretezésnek köszönhetően a rugók tökéletesen illeszkednek a garázskapukhoz, lehetővé téve a hosszú távú, problémamentes működést.  A garázskapuk alapárukban minimálisan 15000 ciklusú torziós rugót tartalmaznak. Rendelhetőek nagyobb működési számmal rendelkező rugók, valamint rugótörés biztosító is!

A torziós rugótengely:

1″-os (25,4 mm) galvanizált csőtengely. 3000 mm-es kapuszélességig egy darabban, nagyobb kapuszélességek esetén két darabból, csavaros rögzítésű tengelykapcsolóval összekötve.
A torziós rugótengelyhez kapcsolódó szerelvények alapárban csavaros rögzítésűek. Opcióként rendelhető ékpályás csőtengely és tömör rugótengely, mindkét megoldás a nagyobb terhelésnek kitett kapuk esetén javasolt.

A kábeldob:

A garázskapu magasságához, súlyához és a vezetősínek fajtájához méretezett alumíniumöntvény.
Alapárban csavaros rögzítésű. Opcióként ékpályás rögzítéssel vásárolható. A zsanérok:
2 mm vastag galvanizált acéllemez zsanér az ujjbecsípődés elleni védelemnek megfelelő forgásponttal.

Előnyök

Gondos előkészítés…

Az Eurodoor garázskapu egyenletes és könnyű működése a kapukhoz használt torziós rugóknak köszönhető. A rugók számítógépes, minden egyes kapuhoz egyedileg méretezettek, felületkezeltek és hosszú élettartamúak. Legkevesebb 15000 nyitást-zárást bírnak törés nélkül! A kapulapok egymáshoz képest a zsanérokon fordulnak el. Az akadálymentes gördülés állítható, robusztus kivitelű zsanérok és csapágyazott nylon görgők biztosítják.

Kiváló alapanyagok…

A görgők horganyzott acélprofilokban futnak, mely vezetősínek speciális szögvas profilra vannak előszerelve, és tartalmazzák a szereléshez szükséges furatokat. Ezért lehet a garázskapukat gyorsan és szilárdan a falazathoz rögzíteni. A kicsi felső szerelési hely eléréséhez a sínszerkezet mindig dupla kialakítású.

A tökéletes végeredmény:

Az Eurodoor panelek anyaga kétrétegű, horganyzott acéllemez. Közötte 40 mm vastag poliuretán hőszigetelés található. A tartósság érdekében a lemezek mindkét oldala festett. A külső és a belső borító lemez egymással nem érintkezik, hőhíd a lemezek találkozásánál nem alakul ki. A szekciók ujjbecsípődés ellen védett profilja úgy van kialakítva, hogy záródásuk balesetet ne okozzon. A kapulap gumiprofil tömítéssel illeszkedik az épülethez. A lamellák közötti légzárást különleges anyagú szivacs biztosítja.

Szekcionált garázskapu ÁRA:

Szekcionált garázskapu termékkel kapcsolatosan kérdése van, vagy árajánlatot kérne telefonon, hívjon bennünket a +36(22)501-044 vagy +36(1)226-4263 telefonszámon!

Kapcsolódó termékek:


vissza