Azonnali elérhetőség

SZÉKESFEHÉRVÁR
tel.: 22 / 501-044
e-mail: info@ablakunk.hu
BUDAPEST
tel.: 1 / 226-4263
e-mail: budapest@ablakunk.hu

Szekcionált garázskapu

Leírás

Szekcionált garázskapuk fõbb jellemzõi:

Az általunk gyártott és forgalmazott kapuk és automatikák a 0402-CPD-402241 EN 13241-1:2003 CE minõségi elõírásoknak és normáknak felel meg. Típusa: Eurodoor zárt felületû szekcionált garázskapu. A kapu lap 40 mm vastag PU habszigetelésû, dupla héjú hõ híd mentes. Felületkezelés: Pórszórásos beégetett festésû kapulapok. A lakossági fehér garázskapuk színe: RAL9010, az ipari kapuk pedig RAL9002.

A panelek szendvics szerkezetû acél panelekbõl – két, egyenként 0,5 mm vastag acéllemez között 40 mm-es poliuretán hõszigeteléssel készülnek. Az alkalmazott poliuretán freonmentes, nem tartalmaz ózonkárosító anyagokat.  A garázskapu panelek hõszigetelõ képessége 0,5 Wm2/K°.
A panelek kiváló mechanikai tulajdonságaikat, természetes fizikai és kémiai közegben
-30°C és +100°C között garantáltan megtartják.

A panelek légzárása:

A panelek között speciális, zárt cellás szivacs tömítés található. Kiválóan ellenáll a nedvességnek, párának, parazitáknak és jól elzárja a por útját.

A panelek mechanikai erõsítése:

A jó rögzíthetõség érdekében a paneleken belül acélbetét van. A 35×1 mm-es betét a panel teljes hosszában megtalálható. Külsõ profil-acél merevítést (strut) az 4,7 m-nél szélesebb kapuk esetén kell alkalmazni.

A panelek felületkezelése:

A galvanizált alaplemez két rétegben festett. Az elsõ réteg 5 mm vastag alapozó, a második réteg 20 mm vastag poliészter fedõfesték. A gyári alapszín RAL 9010 (fehér). Az alapszíntõl eltérõen a RAL színskála szerint bármilyen szín rendelhetõ. További választéknövelés érdekében kapható még fautánzatú (sötét tölgy és dió) fóliával is. Ez utóbbi csak vízszintesen bordás kivitelben!

A panelek mintázata:

Kazettás és vízszintesen bordás, felületén faerezetes dombornyomással.
A garázsajtók árát a mintázat nem befolyásolja ( kivétel az aranytölgy és dió).

Sínszerkezet:

A garázskapu függõleges vezetõsínje 2″-os (50,8 mm) széles “C” profil, 1,5 mm vastag galvanizált acél, teljes hosszában szögvas erõsítéssel. A szögvas és a vezetõsín hidegen sajtolt eljárással elõszerelt. Vízszintes vezetõsín duplasínes kialakítású (“alacsony vasalat”), szintén hidegen sajtolva elõszerelt.

A réselzáró tömítés:

Kemény PVC profilra hegesztett flexibilis gumitömítés. A PVC profil rápattintható a függõleges sínszerkezetre. Felsõ tömítésként használva külön acélprofilra (garázsajtó tartozéka) rögzíthetõ.

A torziós rugók:

Csavart acélrugó, felületén galvanizált kivitelben. Minden garázskapuhoz számítógépes méretezéssel gyártva (DIN 17223 szabvány szerint). Az egyedi méretezésnek köszönhetõen a rugók tökéletesen illeszkednek a garázskapukhoz, lehetõvé téve a hosszú távú, problémamentes mûködést.  A garázskapuk alapárában minimálisan 15000 ciklusú torziós rugót tartalmaznak. Rendelhetõek nagyobb mûködési számmal rendelkezõ rugók, valamint rugótörés biztosító is!

A torziós rugótengely:

1″-os (25,4 mm) galvanizált csõtengely. 3000 mm-es kapuszélességig egy darabban, nagyobb kapuszélességek esetén két darabból, csavaros rögzítésû tengelykapcsolóval összekötve.
A torziós rugótengelyhez kapcsolódó szerelvények alapárban csavaros rögzítésûek. Opcióként rendelhetõ ékpályás csõtengely és tömör rugótengely, mindkét megoldás a nagyobb terhelésnek kitett kapuk esetén javasolt.

A kábeldob:

A garázskapu magasságához, súlyához és a vezetõsínek fajtájához méretezett alumíniumöntvény.
Alapárban csavaros rögzítésû. Opcióként ékpályás rögzítéssel vásárolható. A zsanérok:
2 mm vastag galvanizált acéllemez zsanér az ujjbecsípõdés elleni védelemnek megfelelõ forgásponttal

Előnyök

Gondos előkészítés…

Az Eurodoor garázskapu egyenletes és könnyű működése a kapukhoz használt torziós rugóknak köszönhető. A rugók számítógépes, minden egyes kapuhoz egyedileg méretezettek, felületkezeltek és hosszú élettartamúak. Legkevesebb 15000 nyitást-zárást bírnak törés nélkül! A kapulapok egymáshoz képest a zsanérokon fordulnak el. Az akadálymentes gördülést állítható, robosztus kivitelű zsanérok és csapágyazott nylongörgők biztosítják.

Kiváló alapanyagok…

A görgők horganyzott acélprofilokban futnak, mely vezetősínek speciális szögvas profilra vannak előszerelve és tartalmazzák a szereléshez szükséges furatokat. Ezért lehet a garázskapukat gyorsan és szilárdan a falazathoz rögzíteni. A kicsi felső szerelési hely eléréséhez a sínszerkezet mindig dupla kialakítású.

A tökéletes végeredmény:

Az Eurodoor panelek anyaga kétrétegű, horganyzott acéllemez. Közötte 40 mm vastag poliuretán hőszigetelés található. A tartósság érdekébe a lemezek mindkét oldala festett. A külső és a belső borító lemez egymással nem érintkezik, hőhíd a lemezek találkozásánál nem alakul ki. A szekciók ujjbecsípődés ellen védett profilja úgy van kialakítva, hogy záródásuk balesetet ne okozzon. A kapulap gumiprofil tömítéssel illeszkedik az épülethez. A lamellák közötti légzárást különleges anyagú szivacs biztosítja.

Szekcionált garázskapu ÁRA:

Árajánlatkérés online
Szekcionált garázskapu termékkel kapcsolatosan kérdése van, vagy árajánlatot kérne telefonon, hívjon bennünket a +36(22)501-044 vagy +36(1)226-4263 telefonszámon!

Kapcsolódó termékek:


vissza