Azonnali elérhetőség

SZÉKESFEHÉRVÁR
tel.: 22 / 501-044
e-mail: info@ablakunk.hu
BUDAPEST
tel.: 1 / 226-4263
e-mail: budapest@ablakunk.hu

Szekcionált iparikapu kép
Szekcionált iparikapu kép
Szekcionált iparikapu kép

Szekcionált iparikapu

Leírás

szekcionált ipari kapu kiforrott konstrukció, melyek üzemek, szervizek, raktárak, társasházi teremgarázsok, kereskedelmi és ipari létesítmények minden fajta ipari kapuval kapcsolatos igényeinek tudnak megfelelni.

Az ipari kapu főbb jellemzői:

Az általunk gyártott és forgalmazott kapu és automatika a 0402-CPD-402241 EN 13241-1:2003 CE minőségi előírásoknak és normáknak felel meg. Típusa: Eurodoor zárt felületű szekcionált ipari kapu. A kapu lap 40 mm vastag PU habszigetelésű, dupla héjú hő híd mentes. Felületkezelés: Pórszórásos beégetett festésű kapulapok. Az ipari kapuk pedig RAL9002.

A panelek szendvics szerkezetű acél panelekből – két, egyenként 0,5 mm vastag acéllemez között 40 mm-es poliuretán hőszigeteléssel készülnek. Az alkalmazott poliuretán freonmentes, nem tartalmaz ózonkárosító anyagokat.  Az ipari kapu panelek hőszigetelő képessége 0,5 Wm2/K°.
A panelek kiváló mechanikai tulajdonságaikat, természetes fizikai és kémiai közegben
-30°C és +100°C között garantáltan megtartják.

A panelek légzárása:

A panelek között speciális, zárt cellás szivacs tömítés található. Kiválóan ellenáll a nedvességnek, párának, parazitáknak és jól elzárja a por útját.

A panelek mechanikai erősítése:

A jó rögzíthetőség érdekében a paneleken belül acélbetét van. A 35×1 mm-es betét a panel teljes hosszában megtalálható. Külső profil-acél merevítést (strut) az 4,7 m-nél szélesebb kapuk esetén kell alkalmazni.

A panelek felületkezelése:

A galvanizált alaplemez két rétegben festett. Az első réteg 5 mm vastag alapozó, a második réteg 20 mm vastag poliészter fedőfesték. A gyári alapszín RAL 9002 (fehér). Az alapszíntől eltérően a RAL színskála szerint bármilyen szín rendelhető.

A panelek mintázata:

Vízszintesen bordás.

Sínszerkezet:

Az ipari kapu függőleges vezetősínje 2″-os (50,8 mm) széles “C” profil, 1,5 mm vastag galvanizált acél, teljes hosszában szögvas erősítéssel. A szögvas és a vezetősín hidegen sajtolt eljárással előszerelt. Vízszintes vezetősín duplasínes kialakítású (“alacsony vasalat”), szintén hidegen sajtolva előszerelt.

A réselzáró tömítés:

Kemény PVC profilra hegesztett flexibilis gumitömítés. A PVC profil rápattintható a függőleges sínszerkezetre. Felső tömítésként használva külön acélprofilra (garázsajtó tartozéka) rögzíthető.

A torziós rugók:

Csavart acélrugó, felületén galvanizált kivitelben. Minden kapuhoz számítógépes méretezéssel gyártva (DIN 17223 szabvány szerint). Az egyedi méretezésnek köszönhetően a rugók tökéletesen illeszkednek a kapukhoz, lehetővé téve a hosszú távú, problémamentes működést.

A torziós rugótengely:

1″-os (25,4 mm) galvanizált csőtengely. 3000 mm-es kapuszélességig egy darabban, nagyobb kapuszélességek esetén két darabból, csavaros rögzítésű tengelykapcsolóval összekötve.
A torziós rugótengelyhez kapcsolódó szerelvények alapárban csavaros rögzítésűek. Opcióként rendelhető ékpályás csőtengely és tömör rugótengely, mindkét megoldás a nagyobb terhelésnek kitett kapuk esetén javasolt.

A kábeldob:

A garázskapu magasságához, súlyához és a vezetősínek fajtájához méretezett alumíniumöntvény.
Alapárban csavaros rögzítésű. Opcióként ékpályás rögzítéssel vásárolható. A zsanérok:
2 mm vastag galvanizált acéllemez zsanér az ujjbecsípődés elleni védelemnek megfelelő forgásponttal.

Előnyök

Gondos előkészítés…

Az Eurodoor ipari kapuk egyenletes és könnyű működése a kapukhoz használt torziós rugóknak köszönhető. A rugók számítógépes, minden egyes kapuhoz egyedileg méretezettek, felületkezeltek és hosszú élettartamúak. Legkevesebb 15000 nyitást-zárást bírnak törés nélkül! A kapulapok egymáshoz képest a zsanérokon fordulnak el. Az akadálymentes gördülést állítható, robosztus kivitelű zsanérok és csapágyazott nylongörgők biztosítják.

Kiváló alapanyagok…

A görgők horganyzott acélprofilokban futnak, mely vezetősínek speciális szögvas profilra vannak előszerelve és tartalmazzák a szereléshez szükséges furatokat. Ezért lehet a kapukat gyorsan és szilárdan a falazathoz rögzíteni. A kicsi felső szerelési hely eléréséhez a sínszerkezet mindig dupla kialakítású.

A tökéletes végeredmény:

Az Eurodoor panelek anyaga kétrétegű, horganyzott acéllemez. Közötte 40 mm vastag poliuretán hőszigetelés található. A tartósság érdekébe a lemezek mindkét oldala festett. A külső és a belső borító lemez egymással nem érintkezik, hőhíd a lemezek találkozásánál nem alakul ki. A szekciók ujjbecsípődés ellen védett profilja úgy van kialakítva, hogy záródásuk balesetet ne okozzon. A kapulap gumiprofil tömítéssel illeszkedik az épülethez. A lamellák közötti légzárást különleges anyagú szivacs biztosítja.

Szekcionált iparikapu termékkel kapcsolatosan kérdése van, vagy árajánlatot kérne, hívjon bennünket a +36(22)501-044 vagy +36(1)226-4263 telefonszámon!

Garázskapuhoz érzékelők, motorok, vezérlések, intelligens megoldások. Kattintson ide és nézze meg a termékeket!
vissza